Центар за обука ЕВА | Training Center EVA

Контакт

Центар за обука ЕВА,
Едукативна вокациска асистенција
ул. Костурски херои 60 (поранешна ул. 29 ноември)
1000 Скопје

Телефон

078 23 13 23

Pause | Play
|
Tray Button

English | Македонски

Објавено: јули 2011

Виолина

На часовите по виолина, во зависност од претходната музичка подготовка, студентот ќе има можност да се стекне со правилата за исправно држење на инструментот, како и со принципите на свирење на едноставни или сложени композиции. Со помош на овој курс, студентот ќе се оспособи да свири чисто интонативно и максимално да го развие својот слух. Студентот ќе може сам да ја избере патеката на својот развој и програмата: класична музика или популарна.

Часовите се индивидуални а наставата се одвивива во петок, сабота или недела, по договор со професорот. Темпото на часови е по желба на студентот.

На крајот на целиот курс ќе се одржи мал концерт со сите студенти од класата по музика.

Пријавување и информации на 078 23 13 23, или на е-пошта eva.center@yahoo.com.